Geen producten (0)

2 Samenwerken

2 Samenwerken

Blog 2 15 augustus 2020

 

Samenwerken

 

Natuurlijk komen de meeste ideeën vanuit mezelf. Ik zie overal inspiratie in, kleur combinaties, lettertypes, vormen, trends. Instagram en Pinterest zijn mijn favoriete kanalen om eindeloos op te struinen, soms tot diep in de nacht. Dan kan ik weer eens niet stoppen…. En blijven de ideetjes maar komen! Er ligt dus ook altijd pen en papier binnen handbereik. 

Maar ook mijn omgeving, ik bedoel dan de mensen om me heen, geven me vaak inspiratie. Door iets moois wat ze zeggen (dan verzin ik daar een quote of passende tekst voor op een kaart bij), of door het werk wat ze doen. En helpen we elkaar waar we kunnen door onze vakgebieden te combineren tot een mooi nieuw eindproduct! 

Zo heb ik in mijn salon een klant die voor een drukkerij werkt. Hij geeft mij zoveel tips en wijze raad! Door hem durf ik sommige stappen ineens wél te zetten, of een andere knoop door te hakken. Of het nu een creatief advies is, of een zakelijk inzicht, ik vind het heerlijk om met hem te sparren. Hij zet me vaak aan het denken. Ik weet niet of hij bij naam genoemd wil worden, maar hij weet zelf wel dat dit stuk over hem gaat. 

Dan heb ik in mijn vorige blog al even aangekaart: mijn dochter. Ze wordt in november 19, maar heeft het ondernemen al aardig in de vingers! Ze heeft enorm creatieve ideeën en is me toch een potje handig met het maken van foto’s en video’s… En de bewerking er van? Het is prachtig om te zien hoe ze van simpele beelden een zeer pakkend filmpje weet te editen. Ze heeft vorig jaar haar eigen bedrijf opgericht. Ze ontwerpt en maakt websites, logo’s, bedrijfsfilmpjes, foto’s, templates en helpt bedrijven met hun social media kanalen. Of het nu een interview is, een IG TV, post, story of huwelijksfilm, ze draait haar hand er niet voor om. Ze helpt mij ook met de nieuwste snufjes op social media, mijn productfotografie en website. Kortom, ik ben enorm trots op haar! Wil je meer van haar werk zien, of kun je wel wat hulp gebruiken op dit vakgebied? Check dan haar (werkelijk prachtige) website! www.auroravita.nl

 

Ook een heel lieve en waardevolle vriendin van mij zet mij vaak aan tot de mooiste dingen. Zij werkt in de uitvaartbranche. Voor vele mensen nog best taboe of in elk geval een moeilijk onderwerp. Als je door haar ogen kijkt, ziet deze wereld er heel anders uit. Prachtig zelfs.  Simone helpt mensen bij de moeilijkste momenten in hun leven; afscheid nemen van een dierbare. Ze doet dit op verschillende manieren:

  • - Als mensen weten dat ze niet lang meer te leven hebben, kan ze hulp en troost bieden aan degenen die hun leven moeten loslaten, maar ook aan de nabestaanden. Het accepteren en aanvaarden van dit moeilijke lot is iets wat mij het aller moeilijkste lijkt. Simone helpt daarbij.

  • - Ook is ze ritueel begeleider. Dat houdt in, dat ze je tijdens het vormgeven en uitvoeren van de uitvaart met raad en daad bij staat. Ze zorgt voor een passend afscheid, samen met haar collega’s. Ook daarna laat ze je niet zomaar los. Ze zoekt de nabestaanden altijd nog eens op!

  • - Als mensen vastlopen in het proces van afscheid nemen, in de breedste zin van het woord, dan is Simone jouw coach. Met gesprekken, rituelen, spellen, vloerankers, familieopstellingen en vooral veel inlevingsvermogen, helpt ze je weer op weg.

Ik vind deze wereld prachtig. Ik mag vaak een kleine bijdrage doen; Simone schrijft een gedicht voor de familie, welke ze tijdens de uitvaart voordraagt. Ik mag dit gedicht tastbaar maken. Door het op bloeipapier te drukken (in dit speciale papier zitten gedroogde bloemzaadjes, je kunt dit in de grond stoppen en verzorgen tot een bloemenpracht tot bloei komt) of op mooi aquarelpapier te drukken en deze in een mooi lijstje te stoppen. En raad eens wie haar website heeft gemaakt? Check hem hier: www.simoneschreiber.nl

 

Ik ben hartstikke dankbaar voor deze mensen en alle andere lieverds in mijn leven. Zo, dat wilde ik even kwijt.

 

Tot de volgende keer!

 

 

0 Reacties

Er is nog niet gereageerd

Reageer

Annuleren

Koekje erbij?  Om onze website te verbeteren, om het verkeer op de website te analyseren, om de website naar behoren te laten werken en voor de koppeling met social media maken wij gebruik van cookies. Door op Ja te klikken, geef je toestemming voor het plaatsen van alle cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring.